Ontwerpen en bouwen

 

Eigen labyrint winter 2012

Eigen labyrint winter 2012

Labyrint in Ermelo

In 2013 kreeg ik vragen of ik een labyrint voor iemand wilde ontwerpen en bouwen. Ik vond het een leuke opdracht. Hieronder staan de twee andere labyrinten die ik dit jaar heb gerealiseerd. Als je interesse heb, maak ik graag een afspraak om met je na te denken wat voor soort labyrint bij jou en de locatie past.

Bij mijn eigen labyrint ben ik begonnen met het centrum te vinden van de vier Eiken bomen.

Voor mij is het belangrijk om een groot centrum te hebben. Het centrum van het labyrint is een plek om te ontvangen. Daar moet ruimte zijn om er voor langere tijd te willen zijn.

Verder zijn omkeringen in mijn leven van belang. Soms zijn ze zelf gekozen. Andere omkeringen zijn door het leven opgelegd. De omkeringen halen de snelheid uit mijn pad, maar ze zijn belangrijk voor wie ik nu ben.

Labyrint Centrum de Ruimte, Vierhouten 

Labyrint bij Centrum de Ruimte Vierhouten

Centrum de Ruimte, Vierhouten

Joop Teggelove van Centrum de Ruimte was de eerste die me benaderde om een labyrint op zijn terrein aan te leggen.Op alle bovenkleding van Joop staat een hart geborduurd met de tekst “loving what is”. Dit inspireerde me tot het maken van een harten labyrint.De basis van het ontwerp is een klassiek labyrint. Bij het lopen kan de focus op de zeven chakra’s worden gebruikt.

  "Harten"labyrint Centrum de Ruimte Vierhouten

“Harten”labyrint Centrum de Ruimte Vierhouten 

De andere uitdaging die Joop me gaf, was dat alle bomen op het terrein moesten blijven staan. In totaal kom je bij het lopen van het labyrint zestien bomen tegen.Het is aan jezelf hoe je met deze bomen omgaat. Zijn het obstakels op je pad? Of zijn het zaken die wel je pad vertragen maar mooie dingen zijn om bij stil te staan?Evenals mijn eigen labyrint is het materiaal hout, dat ruimschoots op de Veluwe aanwezig is.Voor meer informatie over dit labyrint verwijs ik je naar de website van Centrum de Ruimte
  Labyrint Lucaskerk Ermelo

Labyrint Lucaskerk Ermelo 

Labyrint in de Lucaskerk, Ermelo

In september 2013 is het labyrint in de lucaskerk in Ermelo gereed gekomen.Ik heb het op verzoek van de dienst geestelijke verzorging van het GGZ ziekenhuis Meerkanten gebouwd.De basis van dit labyrint is een Chartres labyrint. Ik heb het ontwerp in krijt gemaakt. Het ligt in het centrum van een zijbeuk van de kerk. Alleen bij zeer volle diensten worden stoelen op het labyrint geplaatst.Het daadwerkelijk schilderen heb ik aan vakschilders overgelaten! 

 

Ontwerp voor de Lucaskerk in krijt

Ontwerp voor de Lucaskerk in krijt

 Ontwerp van het labyrint voor de Lucaskerk in krijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>