23 februari 2013: Ideeën zijn als zaadjes

de

Volle maan

Volle maan

Een nieuw begin elke maan(d).

Tijd: Zaterdag 23 februari 2013 19:30 tot 22:00
Plaats: Horster-Zoomweg 22 3853 MD Ermelo
Begeleiding:
Els de Jong, eigenaar van Labyrint in Ermelo
Kosten: € 15,00

Vieringen bij bijna volle maan worden vaak geassocieerd met Heksenvieringen. Wat deze viering met deze traditie gemeen heeft, is het bewustzijn van de tijd van het jaar. Het doel is om te levenspad te ijken naar de seizoenen van het jaar.

In januari 2013 ben ik begonnen met deze vieringen. De maan van januari staat voor je autenticiteit. Het is van belang te kijken wie jij bent en wat jij op deze aarde kunt en wilt zijn.

In deze februari viering maakt een begin met het `hoe`. Het gaat om ideeën zaaien. Niet elk zaaitje wat je zaait, zal opkomen. Maar dat moet je niet weerhouden om niet te gaan zaaien.

Labyrint in Ermelo januari 2013

Labyrint in Ermelo
januari 2013

 

Gebruik je zintuigen
Alle zintuigen worden gebruikt om de energie van deze maan(d) te ervaren en de aangeboden uitleg te integreren. Dit avond is volledig verzorgd met geur, het eten en drinken afgestemd op het programma van deze avond.
Februari: Els en Kamile
De boom van deze maand is de Els. De wortels van de Els groeien ook in het water. De wortels geven de vissen een plek om de schuilen.
De geur en smaak van deze maand is Kamille. Kamille geeft rust om beslissingen te nemen.Labyrint
Het labyrint in Ermelo ligt tussen vier Eiken bomen. Een prachtige plek om je levenspad te ijken. Het labyrint wordt gebruikt als loopmeditatie om je te helpen bij je beslissingen bij het zaaien.
Een labyrint is geen doolhof waar je kunt verdwalen of keuzes moet maken. Het labyrint is een slingerend pad. Als je de weg volgt, dan kom je vanzelf in het centrum uit. De weg terug is dezelfde als de heenweg.
Je kunt eenvoudig je voorbereiden op een tocht door het labyrint met het woord LOT. Op de heenweg kun je denken aan wat je los wilt laten. In het midden wat je wil ontvangen. De terugweg kun je gebruiken voor het toelaten. Je kunt je op de avond voorbereiden om jou invulling van het woord LOT te geven.De volgende informatiebronnen worden gebruikt:
Cernot Candolini In een labyrint jezelf ontdekken.
 Petra Stam en Marja de Zeeuw: in het licht van de Maan
 Ko Lankester: beschrijving maanfeesten
Marinus Knoope De creatiespiraal
  Meer informatie:
Els de Jong 0630777277 Programma
Inloop met koffie, thee, water
Welkom
Uitleg
Ondersteunde yoga oefeningen.
Meditatie/Stilte moment
Gelegenheid om een labyrint te lopen
Gezamenlijke afsluiting met een drankje. Neem een zaklantaarn mee!Data volgende volle maan(d) vieringen:
zaterdag 30 maart 2013
zaterdag 27 april 2013
zaterdag 25 mei 2013 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>