25 mei 2013 Volle maan(d) viering

Volle maan

Volle maan

Een nieuw begin elke maan(d).

Tijd: Zaterdag 25 mei 2013 19:30 tot 21:30
Plaats: Horster-Zoomweg 22 3853 MD Ermelo
Begeleiding:
Els de Jong, eigenaar van Labyrint in Ermelo

Kosten: vrijwillige bijdrage

  ProgrammaWelkom met koffie en theeBij goed weer lopen we naar het centrum van het labyrint en hebben daar onze volle maan(d) viering.Iedereen is vrij om iets in de cirkel in te brengen en zijn of haar inzichten van deze volle maan(d) te delen.

Afsluiting

Terug lopen uit het labyrint en elkaar gedag zeggen.

Labyrint in mei-juni

Direct om het labyrint staan vier Eiken bomen. De takken vormen een soort cathedraal om het centrum. Diep onder de grond doen de wortels hetzelfde. Deze Eikenbomen dragen het labyrint met hun wortels en beschermen het met hun takken.

Mei/Juni

 Als voorbeeld van wat je kunt delen. De natuur toont een wereld vol van kleuren; alles staat in bloei. Het is goed te beseffen, dat dit nog niet de oogst is. Dat wat nu in bloei staat, draagt bij tot de oogst. Het is bijna zomer. Door het vele zonlicht en de lange dagen krijgen we veel energie. Dit is niet voor niets; het is tijd om aan de arbeid te gaan en de aarde te bewerken. Niet alleen het goede komt op, maar ook het onkruid. Maar bij het onkruid trekken moet je voorzichtig te werken gaan; de tere kiemplantjes raken gauw beschadigd. Het is uiteraard ook een tijd van genieten van alles wat in bloei staat!

Leven met de natuur houdt voor mij ook in om volgens de seizoenen te leven. De viering van Wereld Labyrintdag met veel vriendinnen en nieuwe mensen op 4 mei is voor mij een symbool van in bloei staan. Het artikel in de Stentor op de maandag daarop zeker een prachtig geschenk.

De zaaitjes van andere labyrinten bouwen zijn gezaaid. De GGZ Centraal heeft subsidie toegekend om een labyrint in de Lucaskerk aan te leggen. Ik mag daar gaan adviseren. Centrum de Ruimte heeft ook interesse in een buiten labyrint. Ook heb ik materiaal aangeschaft om een nieuw draagbaar labyrint op een doek te maken. Enkele deelnemers van Wereld Labyrint Dag hadden interesse in het maken van een vingerlabyrint in klei Ofwel genoeg werk te doen! Ik ben benieuwd naar de oogst in september/oktober!

Els de Jong, mei 2013

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>