Wereld labyrintdag 3 mei 2014

Wereld labyrintdag: 3 mei 2014.

Loop als 1 om 1.

 

Op de eerste zaterdag van mei is het wereld labyrintdag met als titel “Walk as one at one”. Het is de bedoeling dat overal ter wereld in de eigen tijdzone om 1 uur een labyrint te lopen. Ook het Centrum de Ruimte doet mee aan dit evenement.

 

 

Veel mensen associëren een labyrint met een doolhof. In een labyrint heb je geen keuze momenten; de weg gaat altijd naar het centrum. In alle tradities en culturen vind je labyrinten. Ook de christelijke traditie kent labyrinten in kerken. Het bekendste kerklabyrint ligt in Charters. Mensen gebruiken het vaak als loopmeditatie. In de vroeg Christelijke kerk werd het vaak gebruikt als een minipelgrimage. Zo vind je in het midden van het labyrint in Maastricht een afbeelding van Jeruzalem.

 

Vanaf twaalf uur ben je welkom in Centrum de Ruimte in Vierhouten voor ontvangst en uitleg over het labyrint. Vanaf een uur kan je het labyrint lopen. Er is gelegenheid om je ervaring te delen. Rond drie uur is de sluiting.

 

Els de Jong begeleidt dit evenement. Kijk op www.labyrintinermelo.nl voor meer informatie over haar werk met labyrinten.

 

Locatie: Centrum de Ruimte, Elspeterweg 177, Vierhouten.

 

Wij zorgen voor koffie en thee. De financiële tegenenergie bedraagt € 10

 

Voor nadere informatie of opgave kun je bellen naar Joop 06.533.67.534 of Els 0630777277of mailen naar info@ centrumderuimte.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>