Labyrint workshop zondag 23 maart 2014

   Aanvang:  09.30 uur  Einde: 16.30 uur 
   Locatie   : Centrum “de Ruimte” 8076 PB   Elspeterweg 177  Vierhouten.
  Er zijn twee hoofdvormen van labyrintvormen; het klassieke labyrint en het Chartres labyrint. Op deze dag krijg je informatie over twee hoofdvormen en kan je deze  twee labyrinten lopen.
   Programma
   

09:30 Inloop en ontvangst
10:00 Uitleg Klassiek labyrint
10:30 Klassiek labyrint lopen en ervaringen vastleggen en delen
12:00 Lunch
13:00 Uitleg Chartres Labyrint
13:30 Chartres labyrint lopen en ervaringen vastleggen en delen
15:00 Pauze
15:30 Ervaringen delen overeenkomsten en verschillen van deze labyrinten
16:30 Afsluiting
   Klassiek labyrint.
 

Labyrint Centrum de Ruimte, Vierhouten

Labyrint Centrum de Ruimte, Vierhouten

 In de tuin van Centrum de Ruimte ligt een harten-labyrint, die gebaseerd is op het klassieke labyrint. Het bestaat uit zeven gangen, waarna je in het centrum uitkomt. Het getal zeven kan geassocieerd worden met bijvoorbeeld de zeven chrakra’s of de zeven dagen van een week. Het is het getal van de volheid. In de ochtend sessie van deze workshop ontvang je uitleg over de historische achtergrond van deze oeroude vorm. Daarna krijg je de gelegenheid om het labyrint te lopen. 
   Chartres Labyrint.

 

  Ook de christelijke traditie heeft het labyrint overgenomen. Het werd bijvoorbeeld gebruikt voor het maken van een mini-pelgrimstocht voor mensen die niet naar Jeruzalem op pad konden gaan. De vorm van het labyrint is anders, dan het klassieke labyrint. Het bestaat uit elf rondgangen voordat je in het centrum uitkomt. Het heeft ook veel meer omdraaiingen. De weg gaat ook eerst naar binnen en dan naar buiten. In de middag sessie ligt er in de koepelzaal van Centrum de Ruimte een doek met daarop een labyrint van Chartres. Je krijgt informatie over de achtergronden van deze vorm. Daarna kan je zelf dit labyrint ervaren door het zelf te lopen.
   Waarom een labyrint lopen?
  Het lopen van een labyrint heeft invloed op de energie huishouding van je lichaam. Het brengt je lichaam in balans en verhoogt je bewustzijn. Je kan het labyrint lopen op drie manieren lopen:

  1. Met een vraag of een dilemma
  2. Als een loopmeditatie
  3. Met een open houding

Tijdens de workshop licht ik deze manieren van lopen verder toe

   Verschil en overeenkomsten van het lopen van labyrinten.

 

   Alle labyrinten verhogen na het lopen je bewustzijn en hebben een gunstig effect op de energiehuishouding van je lichaam. Het lopen geeft je inzichten op je levensweg. Een belangrijk verschil tussen de twee labyrinten is dat het Chartres labyrint eerst de weg naar binnen gaat en daarna de wegen naar buiten, voordat je in het centrum uitkomt. Het klassieke labyrint gaat eerst naar buiten. Je komt bijna weer op het beginpunt, waarna je reis naar binnen gaat. Het Chartres labyrint heeft meer paden, maar kent ook veel meer keerpunten. Klassieke labyrinten liggen vaak buiten, zoals bij Centrum de Ruimte. Het Chartres labyrint is ontworpen voor een kerkgebouw. Ook Centrum de Ruimte biedt dit labyrint in de koepelzaal aan, die oorspronkelijk is gebruikt als kerkzaal.
   Praktische informatie en kosten:
   Wanneer jij jouw eigen lunchpakketje meebrengt, zorgen wij de hele dag voor koffie en thee. De financiële tegenenergie bedraagt € 50 
   Voor nadere informatie of opgave kun je bellen naar Joop 06.533.67.534 of Els 0630777277of mailen naar mailto:info@centrumderuimte.nl
   
   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>